over

Van de Oude Wijngaard

Het begin

Sinds 1997

Het is allemaal begonnen met Bacchus onze eerste Duitse Staande Langhaar.

Na zijn overlijden kochten we Faika van het Wiener Bentelerland. Met haar hebben we het eerste nestje gefokt. Dat was in december 1997. We hebben toen onze kennelnaam aangevraagd “ Van de Oude Wijngaard”. Deze naam komt voort uit een vorige hobby namelijk wijnbouw. De wijngaard heeft jaren geleden plaats gemaakt voor onze honden. In al die jaren hebben we ook afscheid moeten nemen van Faika, Sacha, Noa en Ella.

We hebben momenteel vier honden Ylja-Yri, Lisa-Fery, Evy- Ella en Maggy-May. Meer van hen zie op de pagina Onze Honden.

6.jpg

Betrokken en actief

Gerold heeft in 1999 zijn jachtakte behaald, en de honden gaan regelmatig mee op jacht. Om meer kennis te krijgen over het fokken, heeft Jo in 2003 haar diploma Kynologie behaald. Gemiddeld fokken we een nestje per jaar. Om het ras gezond te houden, fokken we volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging Langhaar.

Onze honden voldoen aan de gezondheidseisen en werkeisen van de vereniging.

Verder nemen we deel aan fokkersdagen, clubmatches en wedstrijden. Op deze dagen ontmoeten we veel nakomelingen en andere enthousiaste Langhaar liefhebbers.

foto.JPG
wijngaard-03.jpg

Geschiedenis

Duitse Staande Langhaar

De oorsprong van de Duitste Staande Langhaar ligt in Duitsland waar het is voortgekomen uit verschillende rassen, de Vogelhond, Otterhond en Spaanse Zijdehond. Er zijn in de loop van de tijd in de negentiende eeuw nog andere rassen als de Pointers en Setters ingekruist om de Duitse Staande Langhaar te perfectioneren. Het jaar 1879 is het jaar dat het fundament werd gelegd voor de gestandaardiseerde rasfokkerij en veredeling en vervolmaking van de jachteigenschappen van het ras, waaronder het sneller maken.